Parteneriate / proiecte

Proiect DIFFERENT FLOWERS MAKE a BOUQUET

Ziua 1

Azi, 10.10.2022,  am lucrat pe grupe la un proiect având o dizabilitate, fie de a nu vorbi, fie de a nu auzi. Am studiat personaje cu diferite dizabilități, am identificat barierele pe care acestea le întîmpină, și am creat ARBORELE PROBLEMEI pentru o persoană aflată într-un scaun cu rotile.  O zi plină de reușite!

Azi, 9 octombrie 2022, a avut loc prima mobilitate din cadrul proiectului ,,DIFFERENT FLOWERS MAKE a BOUQUET’’.

Această primă mobilitate vizează deplasarea a 5 cadre didactice de la LICEUL TEHNOLOGIC SEBEȘ în Grecia, în perioada 9-13 octombrie 2022: director prof. Stanciu Adina, prof. Modoeanu Lucia, prof. Cîmpean Didina, prof. Maniu Daniela și maistru instructor Costea Ana.

Activitățile se vor desfășura împreună cu partenerii noștri din Turcia  SBL și Asociația KINITRO din Grecia.

Proiect Outdoor Maths and Science ID 2021- 2- LT01-KA210-SCH-000049221

Experiente Erasmus + în cadrul celei de a doua mobilități transnationale,inclusa în proiectul Outdoor Maths and Science ID 2021- 2- LT01-KA210-SCH-000049221. În perioada 3-7.10 2022 ,la Gradinita nr.1 din Zawiercie,Polonia,echipa României,formata din Campean Cristina și Haprianu Ioana Liliana,a participat la activitățile derulate în cadrul mobilității, realizând un schimb de bune practici prin prezentarea curriculumului specific învățământului preșcolar, prin participarea la workshopuri și realizarea unei activități cu preșcolarii din gradinita gazdă. Workshopurile au avut tematica specifica proiectului: Forest in a jar, Forest Spirits, Salt mass, Chestnut creatures,Sensory bottles Spatial figures. S-au consolidat competentele didactice și abilitățile de comunicare în limba engleza. La mobilitate au participat toate tarile partenere din proiect: Polonia,Grecia, Lituania,România și Turcia.

 

Anunt selectie proiect VET

ANUNT SELECTIE STAGIARI VET

Procedura selectie proiect VET

PROCEDURA DE SELECTIE ELEVI

Mobilitate transnationala la Liceul Tehnologic Sebeș

In perioada 7-8.09.2022, la Liceul Tehnologic Sebeș s-a derulat întâlnirea de lucru din cadrul proiectului Erasmus+ „SChOOL GAMES- Digital Game-based Approach to Education” ID 2020-1-SK01-KA226-SCH-094386, care se derulează în perioada 01.06.2022-31.05.2023. La întâlnirea de lucru au participat partenerii proiectului: HEMISFERA din  Slovacia-coordonatorul proiectului, LEAF  din Slovacia, IMPACT GAMES din  Slovacia, CRHACK LAB F4D din  Italia și Liceul Tehnologic din Sebeș, România.

Aspectele discutate în cele doua zile de lucru vizează produsele intelectuale dezvoltate în cadrul proiectului precum jocurile digitale didactice de biologie, geografie, istorie, metodologia aferenta fiecărui joc și platforma care va putea fi accesata gratuit pentru descărcarea jocurilor didactice. În programul activităților au fost incluse și vizite culturale, pentru a descoperi asemănările și deosebirile existente între popoarele slovac, italian și roman.

Din echipa de proiect din cadrul Liceului Tehnologic Sebeș au participat la activități doamna director Stanciu Adina Mixandra, doamna director adjunct Henegariu Camelia, profesor Campean Cristina coordonatorul activităților și informatician Gatea Maria.

COMPETENȚĂ ȘI PERFORMANȚĂ PE PIAȚA EUROPEANĂ A MUNCII
DIN FLORI DIFERITE SE FACE UN BUCHET
Educatoare din Lituania, Polonia, Grecia și Turcia, la Sebeș. ”Outdoor Maths and Science”, schimb educațional de experiență

Au participat reprezentante ale sistemelor de educație de la VSI Debesu Kiemas din orașul Panevezys (Lituania), Kindergarten 1 din Zawiercie (Polonia), Politistiko Kentro Ekpaideytikon Larisas din Larisa (Grecia), Diyarbakir Zubeyde Hanim Anaokulu din Diyarbakir (Turcia) și 8 educatoare de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2, structură a Liceului Tehnologic Sebeș.

Activitățile din cadrul proiectului includ un workshop cu tema “Science at outdoor“, planificarea următoarelor etape ale proiectului, activități cu preșcolarii precum și activități culturale.

Această vizită este prima dintr-un program Erasmus + care va dura 18 luni și care mai presupune schimburi de experiență în Polonia, Turcia și Lituania, în care vor participa toate educatoarele.

Diseminare Proiect Erasmus+ “OUTDOOR MATHS AND SCIENCE“ ID 2021-2-LT01-KA210-SCH-000049221

Diseminare – proiect Erasmus+ ” OUTDOOR MATHS AND SCIENCE

Proiect Erasmus + “OUTDOOR MATHS AND SCIENCE“

ID 2021-2-LT01-KA210-SCH-000049221

În data de 23.05.2022, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2- structură a Liceului Tehnologic Sebeș, va avea loc deschiderea oficială a proiectului Erasmus + “OUTDOOR MATHS AND SCIENCE“, cu numărul de identificare ID 2021-2-LT01-KA210-SCH-000049221. Durata proiectului este de 18 luni, 1.03.2022-1.09.2023 iar bugetul alocat este de 60.000 euro. Din țările partenere vor participa 11 educatoare din VSI Debesu Kiemas – orașul PANEVEZYS , LITUANIA-coordonator, Kindergarten 1- orașul ZAWIERCIE, POLONIA, Politistiko Kentro Ekpaideytikon  Larisas – LARISA, GRECIA,  Diyarbakir Zubeyde Hanim Anaokulu – orașul DIYARBAKIR, TURCIA și cel 8 educatoare de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 –structură a  Liceului Tehnologic Sebeș .Echipa de monitorizare a proiectului este formată din Adina Mixandra Stanciu, Suciu Mihaela, Câmpean Cristina, Diana Groza și Ligia Fofeldea.

Această mobilitate este prima din cadrul proiectului, urmând a se desfășura încă trei mobilități în Polonia, Turcia și Lituania, în care vor participa toate educatoarele.

Activitățile din cadrul proiectului vor include un workshop cu tema “Science at outdoor“, planificarea următoarelor etape ale proiectului , activități cu preșcolarii precum și activități culturale.

( Câmpean Cristina-persoană de contact în cadrul proiectului)

Proiect TEME -ID 130754

Selectie elevi GT pentru mobilitate Italia-proiect TEME -ID 130754

DESCRIERE, APLICARE SI SELECTIE MOBILITATE STAGII DE PRACTICĂ ÎN ITALIA ÎN CADRUL PROIECTULUI „TEME – TRANZITIA DE LA EDUCATIE LA MUNCA PENTRU ELEVI” ID 130754

TEME-130754-descriere aplicare selectie elevi GT pt Mobilitate Italia

CERERE DE ÎNSCRIERE PARTICIPARE – MOBILITATEA TRANSNAȚIONALĂ ÎN CADRUL PROIECTULUI „TEME – Tranzitia de la Educatie la Munca pentru Elevi” ID 130754 descarca cererea

ERASMUS + MIND YOUR MIND

Titlul proiectului:

SChOOL GAMES Digital Game based Approach to Education

sChool Games-prezentare