Parteneriate / proiecte

Curs eTwinning destinat profesorilor „Advancing learning and innovation with future-proof skills”, Bratislava, Slovacia

Între 28 și 30 septembrie 2023, la Bratislava, în Slovacia, a avut loc cursul eTwinning destinat profesorilor „Advancing learning and innovation with future-proof skills”, organizat de eTwinning Europe, eveniment finanțat în întregime de Acțiunea eTwinning.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul AC Hotel by Mariott Bratislava Old Town și a fost destinat educatorilor europeni care au organizat proiecte eTwinning.

În cadrul evenimentului, au fost premiate proiectele eTwinning câștigătoare în ultimii trei ani, s-au desfășurat ateliere de lucru utile, precum „Mastering the art of communication: Unlocking career success”, „Career education and career guidance practices for future – proof skills”, „Transversals skills of 21 st Century”.

Reprezentanții eTwinning Romania au participat la toate activitățile desfășurate în cadrul cursului, au creat parteneriate pentru viitoarele proiecte eTwinning, au făcut schimb de bune practici și și-au îmbunătățit abilitățile IT și de comunicare în limba engleză. Nu în ultimul rând, au contribuit la internaționalizarea unităților de învățământ pe care le reprezintă și au intrat în marea comunitate a eTwinner-ilor.

Reprezentanții eTwining România au fost: Daniela Bunea-ambasador eTwinning, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Adriana Mariș – ambasador eTwinning, Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu”, Cristina Câmpean – Liceul Tehnologic Sebeș, Alina Ștefania Lazăr – Liceul Tehnologic Forestier Râmnicu Vâlcea, Ana Maria Briana Belciug-  Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav” Liteni, Paul Ursuța – Școala Gimnazială Nr. 4 Vulcan.


Proiect ERASMUS+ KA 122 VET


Proiect Outdoor Maths and Science


Proiect SChOOL GAMES Digital Game based Approach to Education


Proiect curs de formare „Let’s know yourself!”


Proiect „Different Flowers Make A Bouquet” a doua mobilitate transnațională

În perioada 12 – 18 februarie 2023, un grup de 5 elevi, 1 părinte și 2 profesori însoțitori, Lucia Modoeanu și Maria Gatea, de la Liceul Tehnologic Sebeș, au participat la activitățile incluse în cea de a doua mobilitate transnațională, în Turcia, orașul Salihli, regiunea Manisa.

Activitățile au vizat atât incluziunea elevilor defavorizați și cu cerințe educaționale speciale, cât și activități IT. Elevii au învățat învăța despre eSafety și și-au îmbunătățit competențele TIC.

Activitățile culturale au vizat vizitarea ruinelor orașului Sardis. La mobilitate au participat toate țările partenere în proiect: Turcia, coordonatorul proiectului, România și Grecia.

Ținem să precizăm că mobilitatea s-a desfășurat în condiții de siguranță, orașul Salihli nefiind printre cele afectate de cutremurele devastatoare care au lovit Turcia.

Prof. Cristina Câmpean,
Coordonator Proiecte Europene

Proiect DIFFERENT FLOWERS MAKE a BOUQUET

Ziua 1

Azi, 10.10.2022,  am lucrat pe grupe la un proiect având o dizabilitate, fie de a nu vorbi, fie de a nu auzi. Am studiat personaje cu diferite dizabilități, am identificat barierele pe care acestea le întîmpină, și am creat ARBORELE PROBLEMEI pentru o persoană aflată într-un scaun cu rotile.  O zi plină de reușite!

Azi, 9 octombrie 2022, a avut loc prima mobilitate din cadrul proiectului ,,DIFFERENT FLOWERS MAKE a BOUQUET’’.

Această primă mobilitate vizează deplasarea a 5 cadre didactice de la LICEUL TEHNOLOGIC SEBEȘ în Grecia, în perioada 9-13 octombrie 2022: director prof. Stanciu Adina, prof. Modoeanu Lucia, prof. Cîmpean Didina, prof. Maniu Daniela și maistru instructor Costea Ana.

Activitățile se vor desfășura împreună cu partenerii noștri din Turcia  SBL și Asociația KINITRO din Grecia.

Anunt selectie proiect VET

ANUNT SELECTIE STAGIARI VET

Procedura selectie proiect VET

PROCEDURA DE SELECTIE ELEVI
COMPETENȚĂ ȘI PERFORMANȚĂ PE PIAȚA EUROPEANĂ A MUNCII
DIN FLORI DIFERITE SE FACE UN BUCHET

Proiect TEME -ID 130754

Selectie elevi GT pentru mobilitate Italia-proiect TEME -ID 130754

DESCRIERE, APLICARE SI SELECTIE MOBILITATE STAGII DE PRACTICĂ ÎN ITALIA ÎN CADRUL PROIECTULUI „TEME – TRANZITIA DE LA EDUCATIE LA MUNCA PENTRU ELEVI” ID 130754

TEME-130754-descriere aplicare selectie elevi GT pt Mobilitate Italia

CERERE DE ÎNSCRIERE PARTICIPARE – MOBILITATEA TRANSNAȚIONALĂ ÎN CADRUL PROIECTULUI „TEME – Tranzitia de la Educatie la Munca pentru Elevi” ID 130754 descarca cererea

ERASMUS + MIND YOUR MIND